Handtherapie

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie. Bij Fysio Actio is Robin Jongmans hierin gespecialiseerd. De handtherapeut houdt zich bezig met aandoeningen en klachten van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of pols. Op basis van één of meerdere aandoeningen kun je beperkingen ervaren in jouw dagelijks leven zoals bij het autorijden, het uitvoeren van werk en/of hobby.

Hoe gaat de handtherapeut te werk?

Robin verzorgt de handtherapie welke noodzakelijk is voor jouw klacht of aandoening. Hij zal na een intake/screening, de behandelmogelijkheden bespreken en samen behandeldoelen opstellen. Het centrale doel is om zo snel mogelijk van je klachten af te komen en weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren.

Wat doet de handtherapeut?

Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: wondverzorging, littekenbehandeling, verbeteren van de beweeglijkheid, oefeningen voor kracht en coördinatie, advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, evaluatie van de gestelde doelen en het behandelproces.

Wanneer naar de handtherapeut?

Handtherapie kan nodig zijn in de volgende situaties:

  • Artrose van de vingers/hand/ pols
  • Carpaal tunnelsyndroom
  • Breuken/ operaties aan de hand/pols/ onderarm
  • Langer bestaand letsel na bijvoorbeeld een val
  • Snijletsel
  • Overig traumatisch letsel

Mocht je twijfelen of handtherapie iets voor jou is, neem dan contact met ons op en vraag naar Robin.

Hoe wordt handtherapie vergoed?

Handtherapie wordt vergoed door de verzekeraar als een reguliere fysiotherapie behandeling. Indien er geen aanvullende verzekering aanwezig is dan gelden onze eigen tarieven en ontvang je van ons de rekening.