Robin Jongmans

Robin zijn passie voor het vak als fysiotherapeut komt tot uiting in zijn specialisatie voor handtherapie, ook begeleid hij graag sporters en heeft hij veel affiniteit met de oudere cliënt.

Robin heeft gewerkt in zowel de eerstelijnspraktijk als in een verzorgingstehuis en ziekenhuis, zodoende is zijn kennis en kunde breed inzetbaar. Hij oefent met veel liefde en plezier zijn vak uit sinds zijn afstuderen in 2012.

Door de toenemende vergrijzing is thuis blijven wonen met de daarbij behorende gezondheids-uitdagingen een mooie kans voor de fysiotherapie. Hier komt de ervaring van Robin mooi tot uiting.

Robin heeft veel ervaring met o.a. een valpreventie programma en helpt je graag de uitdagingen van het ouder worden te overwinnen.
Robin heeft zich gespecialiseerd in handfysiotherapie. Met deze opleiding heeft hij zijn ’toolbox’ uitgebreid met zowel meer kennis als kunde gericht op de gehele arm (van schouder tot vingers). Wil je meer weten over handtherapie? Kijk dan hier.

Robin is zeer enthousiast in de begeleiding van sporters na letsels/blessures, zoals voorstekruisbandletsel van de knie.
Daarnaast heeft Robin de opleiding tot leefstijlcoach gevolgd en kan hij je hiermee helpen om gezonde(re) keuzes te maken met betrekking tot voeding, voldoende beweging, slaap en stress.

Robin zet zich naast de ontwikkeling van onze praktijk ook in om de paramedische beroepen in de regio te organiseren tot samenwerking door het opzetten van een paramedisch netwerk.
In zijn vrije tijd brengt Robin graag tijd door met zijn gezin en speelt hij regelmatig een potje golf.

Opleidingen:
– Opleiding tot fysiotherapeut – Avans Hogeschool (2012)
– Allround opleiding tot handtherapeut – Xpert Handtherapie Onderwijs (2019)
– Opleiding tot leefstijlcoach – Viaperspectief (2020)
– Echografie Basisopleiding – Enraf Nonius (2022)

Cursussen: 
– Medical taping concept
– Revalidatie van Corona patiënten – Chronisch zorgnet
– Basiscursus symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden – Chronisch Zorgnet
– Osteoporose – Vallen en Breken – Chronisch Zorgnet
– Motiverende gespreksvoering – Chronisch zorgnet (2023)
– Rookstopcoaching – Chronisch Zorgnet (2024)

Robin staat natuurlijk ingeschreven in het BIG register (nummer 19915278604) en in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie (CKR).